Expertise & diensten

FerM is gespecialiseerd in situaties die vragen om verbetering en doorontwikkeling. Een merk dat (beter) in de markt moet worden gezet, een team dat snakt naar betere resultaten of een organisatie die tijdelijk een (sales) manager nodig heeft.

FerM is vooral sparringpartner. Als people manager heeft Martine een getraind oog voor individuele behoeften en drijfveren van medewerkers, maar ook voor teambehoeften. Tot Ferm’s instrumenten behoren: open communicatie, goede relaties, positief werkklimaat, commitment en betrokkenheid. Martine stimuleert mensen om het onderste uit de kan te halen, ze geeft gevraagd en ongevraagd advies, zoekend naar verbetering en resultaat, alles in dienst van de opdracht.

   Organisatieadvies en – ontwikkeling
“We leven niet in een tijdperk van verandering, maar in een verandering van tijdperk.”
Verandering, verbetering en noodzaak te ontwikkelen zijn de enige constante. We zullen hoe dan ook moeten veranderen, in onze houding, ons kennisniveau en onze manier van werken.

Groei is vaak gewenst, maar niet altijd eenvoudig. Net wanneer u denkt controle te hebben, volgt een groeispurt. Met alle uitdagingen die daar bij horen. Voor uw organisatie zal dat niet anders zijn. Hoe succesvol u kunt inspelen op veranderingen wordt voor een groot deel bepaald door de wijze waarop u omgaat met bijvoorbeeld uw medewerkers. Uw mensen in hun kracht zetten en in dienst van uw doel. FerM adviseert en ondersteunt u energiek bij de opzet en realisatie in deze uitdagende fase .


De brede kennis van en management ervaring in salesorganisaties vormen samen met het uitgebreide netwerk van Martine Bramer – Bekmann de basis voor interim management.

FerM adviseert en ondersteunt ondernemingen en ondernemers in het verbeteren van sales prestaties en biedt hulp bij het inrichten of verbeteren van de sales organisatie.  FerM leert u of uw salesmanager hoe uw medewerkers effectief te sturen zijn op resultaten en persoonlijke ontwikkeling. Dit doet Martine met doordachte, doortastende en praktische coaching en oplossingen. Met veel energie en plezier, zodat persoonlijke effectiviteit nooit uitblijft.

De basis is een gezonde en prettige salessfeer en grip op het behalen van gestelde targets. Natuurlijk hebben we hierbij constant andere afdelingen en processen in het vizier.

Events kennen voor FerM geen geheimen. Martine is 14 jaar actief binnen de evenementenbranche. Martine is in 2002 begonnen als verkoper en organisator van verschillende b2b beurstitels en heeft daarna als manager en later als directrice vele evenementen en merken succesvol gemaakt, door winnende teams te creëren en te sturen.

Van concept, tot evaluatie, van productie tot programmering, techniek, veiligheid, vergunningen promotie en werving, FerM staat u graag bij in de organisatie van uw evenement. Door Martines jarenlange ervaring in events en beurzen en haar grote netwerk is Martine in staat snel te schakelen en waar nodig gebruik te maken van verschillende leveranciers.

Het enige dat u nog hoeft te doen, is uw bezoekers op de dag van het evenement met een grote glimlach te ontvangen.

Grote projecten vallen of staan met een strakke organisatie. FerM heeft een track record als het gaat om de organisatie van  kleine en grote projecten. FerM is als projectmanager: het eerste aanspreekpunt voor de klant en de interne organisatie, degene die budget en planning bewaakt, maar ook degene die zorgt voor kwaliteitsbewaking, informatiedeling in het team en organisatie van alle activiteiten. FerM draagt dus zorg voor een feilloze executie.


Martine is als people manager specialist in coaching en begeleiding en ontwikkeling van team en individu. Met een frisse en onafhankelijke blik, weet FerM mens en organisatie in beweging te krijgen.

   Ontwikkeling van individu en team
Beschikt uw bedrijf over talent maar komt het lastig tot samenwerken? Wilt u uw team klaarstomen voor naderende veranderingen, of komt het individuele talent onvoldoende uit de verf? Het succes van uw bedrijf is de uitkomst van individuele ontwikkeling en teamontwikkeling. Martine weet dit op een praktische, plezierige en levendige manier te bereiken.

   Productontwikkeling
U wilt een nieuw product, een nieuwe dienst of product-dienstcombinatie ontwikkelen en/of vermarkten. Hoe pakt u dit aan? Waar moet u op letten?  FerM helpt u  met een gedegen bedrijfsplan, strategie, marketingplan tot en met de implementatie ervan.  De best mogelijke teamprestatie en een optimaal rendement staan daarbij altijd centraal.